מיקום

צור קשר

מספר טלפון: +972506452452

אתר אינטרנט: http://www.drorpilz.co.il/

דואר אלקטרוני: pilzdror@gmail.com

זמנים

    ימי פתיחה:
  • שישי
שעות פתיחה:
רשימת הסדנאות מפורסמת באתר

מחיר

460 ש"ח

דרור פילץ

| סגור בשבת | לא מתאים לילדים לא כשר
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-imgplace-imgplace-img

כבר 23 שנה, בין החודשים אפריל לאוקטובר, דרור פילץ עורך סדנאות עישון של בשר ודגים, סדנאות גריל וסדנאות אפייה בטאבון עצים במטע האבוקדו שלו שביישוב גני יהודה.
את פילץ אפשר לגמרי להגדיר כאורים ותומים של העישון בארץ, והוא גם היה הראשון שהתחיל ללמד את טכניקת הבישול הזו.
אם כל זה לא מספיק - הוא גם חקלאי, גם מדריך סיורי אוכל בארץ, גם כותב טורים על סיורי אוכל, השתתף בלא מעט תוכניות בישול לצד שפים מובילים ולפני כמה שנים אף כתב ספר עישון וגריל - "הכול על האש".

בין הסדנאות שמציע פילץ יש סדנת עישון וצלייה בטאבון עץ - במהלכה תקבלו גם עצות לבניית טאבון ביתי, סדנת גריל במסגרתה תלמדו איך להכין ארוחה שלמה על הגריל וסדנאות עישון למתקדמים, בהן מלמד פילץ איך לכבוש ולעשן דגים בשיטה מסורתית במעשנה המוסקת על עצים, ובהמשך הוא גם יכין יחד איתכם מנות מהדגים שצליתם וכבשתם. החלק השני של הסדנה, יתרכז בעישון בשר ובמנות שאפשר להכין מבשר מעושן.

מעבר ללימוד שיטת העישון והצלייה והכנת המנות (אותו תקבלו כתוב בצורה מסודרת), פילץ - שבמשך שנים מתעניין בשימור מזון - יערוך לכם היכרות עם התחום ואף ילמד אתכם איך מחשבים כמויות בהתאם לכמות האורחים הצפויים להגיע, ואפילו ייתן לכם שיעור חשוב לא פחות שעוסק בשאלה מה ההבדל בין אירוח בחורף לאירוח בקיץ. בנוסף מקבלים המשתתפים סינרים למזכרת.

משך הסדנאות כ-5 שעות, ומומלץ להגיע אליהן בצום על מנת להצליח להתמודד עם כמות האוכל שאתם עומדים לזלול שם. הסדנאות עצמן מיועדות ל30-40 משתתפים ויש גם סדנאות לקבוצות סגורות או פתוחות, אליהן יכולים להירשם בודדים או זוגות.

קדריט תמונות: מיכל פילץ