בירה ערבה
ערב אחד ישבו אוהד והדס על המרפסת שבביתם בערבה עם רצון עז לבירה קרירה, מקציפה ופירותית. לאחר חיפושים שהעלו חרס, הבינה הדס מה אוהד ירצה ליום הולדתו הקרב:
ערכה להכנת בירה ביתית. זה היה בשנת 2007. הדס ואוהד רצו להכין בירה שתשקף את האופי של הערבה. הם ניסו והתנסו במגוון טכניקות, טעמים ותבלינים שונים עד שהם מצאו את המתכון המנצח של בירת קָצְרָה ענבר.
כיום מייצרים מבשלת הערבה שלושה סוגים של קָצְרָה. את קָצְרָה ענבר, קָצְרָה כהה וקָצְרָה בלונד. כל בירה בעלת טעם ייחודי לה אך עדיין משקפת באופייה את אזור הערבה.
במבשלת הערבה משתמשים בעיקר בלתת איכותי ותבלינים שונים. שטח המבשלה כ-100 מ"ר ובכל בישול מייצרים כ-200 ליטר של בירה.
בשביל לשמור על טריות הבירה רוב ההפצה מתבצעת באיזור הדרום אך ניתן להשיג את בירת הערבה ברחבי הארץ בחנויות ומסעדות מובחרות.
ניתן לערוך, בתיאום מראש, ביקור במבשלה, לשמוע הסברים על הכנת הבירה וכמובן להתענג על טעימות של הבירות המיוצרות במקום.
לתיאום מראש של ביקור טעימות או יצירת קשר עם מבשלת הערבה ניתן לפנות למספר הטלפון: 052-7202301 או לכתובת המייל: beerarava@gmail.com