אודות

בנסיעה על כביש אחת, אחרי שעוברים את שער הגיא, ברגע בו מתחלף הנוף, מתחלפים גם הטעמים. את הקולינאריה המהירה והטרנדית של איזור המרכז הסואן, מחליפים מטבחי שוק עדתיים, פתיליות שדולקות למשך הלילה, ותבלינים אותנטיים, כאלו שנטחנים במקום ובכוחם להוסיף מגע של קסם לכל תבשיל. לצידם התפתחה תרבות קולינארית עכשווית, אשר כל כולה שואבת השראה מאווירת השוק, תוך נסיון כן ויצירתי לחבר ישן לחדש. "אוויר הרים צלול כיין", כתבה נעמי שמר, ואכן, ירושלים מלאה גם הרים, וגם יין. על מורדות הרריה ניתן לראות כרמים ויקבים, אשר מפיקים תוצרת משובחת שזוכה לעיטורי הצטיינות במבחני טעימות ברחבי העולם. אתר "קולינר" מציע לכם לחוות את הקולינאריה הירושלמית בהקלקה אחת, מחולקת לפי איזורים גאוגרפיים כמו: אבו גוש, הרי ירושלים, מדבר יהודה, גוש עציון, איזור יואב ועמק האלה, ולפי קטגוריות משתנות, החל מיקביה המשובחים, דרך סיורים קולינארים, סדנאות בישול ומאפיות ועד שוקולטריות ופטיסרי. בואו לטעום את הטעמים של ירושלים, לשתות יין טוב, ולראות כיצד אוכל מסורתי ואותנטיות מקבלים טאצ' חדש ומפתיע.