אודות

את המאכלים המזוהים עם המטבח האיטלקי, האסייתי והמקסיקני כל הישראלים יודעים לשלוף ברגע, מטבחים אלו עשו עליה מוצלחת לארצנו, וניתן למצוא מסעדות בז'אנרים אלו בכל פינת רחוב. אך ממש כאן, קרוב מאד, אפילו לא מעבר לגבול, נמצא מטבח נוסף, עשיר במאכלים משובחים ובעל מסורת של מאות ואלפי שנים – המטבח הדרוזי. בין המאכלים המזוהים עם מטבח זה ניתן למצוא "מנסף" – אורז עם עוף וצנוברים, "סונייה" – בשר טחון עם טחינה, "עמישה" – סלט בורגול, גבינת עיזים וירקות, " ספיחה" – בצק שמרים רך עם בשר וצנוברים, "מסחן"- לחם עם עוף ובצל ועוד. המטבח הדרוזי משופע בתבלינים מקומיים וטריים כמו סומק ואיזוב (זעתר), וחומרי גלם כמו "פריקי"- חיטה ירוקה מעושנת ובשר טלה משובח. כאן ב"קולינר" ריכזנו את מיטב המסעדות בארץ המציעות מטבח דרוזי אותנטי, מקומות אלו מחולקים לפי קטגוריות של מיקום ראשי ותתי איזורים (למשל, איזור הצפון מחולק ל: גליל עליון, גליל תחתון, גליל מערבי, רמת הגולן, איזור נצרת, איזור הבקעה, איזור הכנרת ועוד), חלוקה זו תאפשר לכם למצוא את האירוח הדרוזי הקרוב ביותר למסלול הטיול שלכם, ולהינות מטעמים חדשים ומרגשים.