אודות

אוכל מהווה חלק נכבד מהתרבות הבדואית. העובדה כי מדובר בשבטים נודדים הכתיבה בעבר את האופי המיוחד של האוכל שלהם, שהתבסס על אוכל מקומי אותו ליקטו בעצמם, ועל בשר איכותי שהופק מהעדרים אותם רעו. הקפה השחור שמוכן בגזיה מהווה סמל למטבח בדואי, כמו הפיתות אותם הם מכינים בכלי שנראה כמו לוח ברזל עגול ונקרא סאז'. גם כיום לאחר המעבר לערי קבע, המסורות הבדואיות ממשיכות להישמר בחלק נכבד מהבתים. אם חשבתם שאירוח בדואי אפשר למצוא רק במדבר ובערבה, תופעו לגלות כי אירוח בדואי הוא לא חוויה דרומית בהכרח, וכי יש גם מקומות בצפון שמציעים מטבח בדואי משובח. כאן, באתר "קולינר", ריכזנו עבורכם את מיטב המקומות שמציעים חוויה בדואית אותנטית, וכל שנותר לכם הוא לפתוח את הלב לחוויה קולינארית לא שגרתית ולטעמים חדשים.